2_Linda.jpg

Linda är diplomerad Uttryckande konstterapeut vid Svenska institutet för Uttryckande konstterapi Expressive arts i Stockholm (www.expressivearts.se) i Stockholm. Utbildningen är fyraårig med en grundläggande kompetens i psykoterapi, steg1. I metoden används skapande på olika sätt som komplement och verktyg i den psykoterapeutiska processen. Utbildningen vilar på psykodynamisk, existentiell och relationell grund med det fenomenologiska förhållningssättet som utgångspunkt. Linda är sedan våren 2017 timanställd samtalsteapeut hos Gestaltstudion i Örebro.

 

Linda har dansat Wäxa Medidance sedan 2001 och utbildade sig till Wäxainstruktör 2006. Hon har kurser i egen regi och  på Medborgarskolan i Örebro sedan över 10 år. Tidigare har hon hållit kurser i Allhelgonakyrkan och på Mäster Olofsgården i Stockholm samt i samarbete med Studiefrämjandet, Phu! och Helheten i Örebro.

 

Musik och rörelse är viktigt för Linda som har dansat i hela sitt liv, bl.a. jazzdans, folklig dans,  afrikansk dans och heliga danser. Linda har även praktiserat Qigong och meditation, studerat massage och Rosenmetoden på Axelsons gymnastiska institut samt målar enligt Vedic Art och sjunger. 

   

Hon bor numera i barndomsstaden Örebro efter flera år i Stockholm, är utbildad civilingejör och arbetar även som Samhällsplanerare.

 

Kontakt med Linda: linda.orebro@gmail,com eller 070-647 40 41

 

 

 


 
Augustinus (354-430 e Kr) har skrivit:
Jag älskar dansen
för den befriar människan
knyter den sorgsna till gemenskap

Jag älskar dansen som främjar sundhet
klarhet i tanken
och en rörlig själ
Dans är förvandlingen av rum och tid
för människorna som ständigt är i fara
att förfalla ensidigt till tanke
vilja eller känsla

Jag älskar dansen
O, människa lär dig dansa
för annars vet änglarna i himlen
inte vad de ska göra med dig

 
stäng